torsdag 5 november 2009

I Skafferiets mörka vrå

  • Skivad Ananas på burk - bäst före 2006-02
  • Majskorn på burk - bäst före 2008-05
  • 1 kg Vetemjöl - bäst före 2009-09
  • Torkade nudlar - bäst före 2007-03

Detta är några exemplen på vad jag hittade i mitt skafferi igår.
Det intressanta här är:

1. Jag är extremt dålig på att uppdatera mina skafferivaror. Tydligen brukar jag köpa något som jag använder en eller två gånger och sedan glöms det bort och ligger och jäser till sig i skafferiets mörka vrå. Kanske svininfluensan kom från mitt skafferi och inte Mexico.

2. Torkade nudlar. Ni vet sådana här som man kokar upp i vatten på en minut och tillsätter någon äcklig svampkrydda till. Jag kan inte äta nudlar sen jag föråt mig på dem under studenttiden, då nudlar var ett bra och billigt alternativ till all annan föda. Vilket isådanafall betyder att de här nudlarna var inköpta före mars 2005, då min nudelfobi kickade in.

3. Ananasen, undra vad jag skulle med den till, måste ha varit ett impulsköp, det känns så åttiotal. Men trots allt, ananasen och nudlarna gick ut innan September 2007 och detta innebär att jag har packat ner utgångna skafferivaror, transporterat dem ett X antal mil till Malmö. Packat upp dem och ställt in dem i skafferiet och just igår så tog jag fram dem igen efter två år och slängde dem i soptunnan. Hmmm

5 kommentarer:

milou sa...

Åh, vilket fantastiskt inlägg! Jag är alldeles kär!!

Siquidem sa...

Hahaha, gud vad roligt. Ananas på burk? Jag tror fasen jatt ag också har en ananasburk i skafferiet!

Siquidem sa...

Jag HAR en jämarns burk med ananas! Men den går ut i december, så jag har ett tag till på mig. Ställde tillbaka den så länge. Man vet ju aldrig när man blir sugen på ananas, liksom.

Jösses sa...

Vilken tur, ananas på burk i December känns helt rätt till pepparkakorna och glöggen ;)

Annie sa...

Ananas är gott i woken =)