torsdag 19 november 2009

Upphittat: Ett stycke klot.

Igår var det klass 2 stormvaning i Skåne, och för engångskull hade SMHI tippat rätt här nere i söder. Det blåste på rejält. man fick bokstavligen hålla i hatten när man cyklade hemåt från jobbet. Jag höll på att blåsa in i ett par bilar så tillslut fick jag hoppa av cykeln och bekämpa vinden till fots för att lyckas ta mig hem.

Mitt cykeldilemma är minimalt jämfört med Kai som hittade ett grönt gigantiskt glasfiber klot i trädgården, dit transporterat med hjälp av stormen. Detta väcker jätte många frågor. Var kommer det här klotet ifrån? Är det ingen som saknar det? Jag kollade på Efterlyst igår, men klotet nämndes aldrig. Det är verkligen förbryllande.

Kai och hans fru trodde först att det var ett UFO, men sen kom de ju på att UFOn finns ju inte, så det kunde inte vara det. Jag tycker det mer ser ut som en knopp från ett kyrktorn än ett rymdfarkost, men var har korset tagit ivägen isåfall?

Jag har googlat som en galning idag, men har inte hittat någon indikation om att någon saknar sin jätteboll.

Stackars Kai ringde dessutom upp räddningstjänst, men de vägrade komma till Eslöv och frakta bort bollen. Jag tycker Kai kan lägga upp en annons på blocket och försöka kränga klotet. Så kan han åtminstone tjäna en hacka på eländet.



Kai med klotet i trädgården

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska inte ha hatt när man cyklar, man ska ha cykelhjälm!!!
Jag tycker att Kai ser ut som typen som odlar, han kan väl sätta en flitig lisa i klotet och ha grannskapets coolaste kruka?!

Siquidem sa...

Hahaha, fasen vad suspekt!

Jösses sa...

Klart Kai odlar, alla i Skåne odlar något :)

Men oroa er inte, ägaren till klotet "en septiktank" hörde av sig så Kai har blivit av med klotet på gården..

Och ja, jag vet att man borde ha hjälm istället för en trendig hatt på sig när man cyklar och det blåser som satan, men vad offrar man inte för att vara snygg i även extrema situationer?? Jo en hel del....