måndag 8 juni 2009

Dag 6-7

Dag 6:

Dags att checka ut och bege sig till San Francisco. Tar plats på planet där inga platsbiljetter existera utan det gäller att ta den första lediga platsen om du vill åka med. Jag slår mig ner mellan två stycken amerikanare. Konstigt nog är alltid mittensätet ledigt. Den yngre av dem två vänder sig till mig och utbrister.

- Thank God you smell nice.

- Eh sorry?

- Everyone else on the plane smells, but you smell nice.

- Ok, Thanks. (Vänder mig om och försöker sova resten av flyget.)

Resten av dagen spenderar vi genom att checka in på hotellet och konstaterade att jag och Babbel fick störst rum. Lite flyt får man har ibland. Dock fick vi hårfönen från helvetet som suger in och klipper av håret.


Dag 7:

Den sista dagen på vår lilla tripp. gör vi det som turister brukar göra. Vi besöker Alcatraz, där man får höra, säkert den mest vanliga frågan iofs,

- Are there still prisoners there...

Doh.. Efter Alcatraz hyr vi cyklar för att ta en cykeltur över Golden Gate Bridge. Vilket var en spännande upplevelse. När vi har cyklat över bron och ner till Sausalito hamn, stannar vi till vid fiskerestaurangen för att äta lite middag.

Babbels lås fungerade inte så jag och Tripp låste ihop våra cyklar med Babbels. När vi är på väg in till restaurangen, hör vi "Fuck". Tripp tappade sin cykelnyckel emellan plankorna ner i havet. Ojdå. Vi frågar killen som ansvarar för cykelparkeringen vid restaurangen om de har några verktyg så att vi kan få av hjulet, eller kan klippa upp låset. Vilket han svarar nej på, dock att detta brukar hända och han rekommenderar att man ringer brandkåren så att de får komma ut och klippa upp låset.

Knas tänker vi och går in på restaurangen för att ringa det företaget som hyrde ut cyklarna om råd. Även de rekommenderar att vi skall ringa brandkåren, vilket vi gör tillslut. Brandkåren rycker ut och klipper upp låset som Tripp och Trapp glada i hågen för att träffa lite brandmän pekat ut. Vi får vår mat och njuter av vår middag. Efter ett tag kom killen från cykelparkeringen in med två andra tjejer.

- Im so sorry but you cut the wrong lock.

Vi tittar på varandra, tittar på cykelkillen, tittar på tjejerna som ser gråtfärdiga ut och börja sedan asgarvar.

- Im sorry but you did really cut the wrong lock.

Ok, killen verkar inte skämta. Vi förklarar att det är helt omöjligt att vi skulle ha klippt upp fel lås. Babbel och Tripp går ut till cyklarna för att verifiera. Babbel kommer tillbaka och tar min cykelnyckel och ger mitt lås till tjejerna. Vi hade klippt upp fel lås, helt otroligt.

De här två tjejerna hade kommit till restaurangen och satt sina cyklar bredvid våra i exakt samma ställning och låst dem på exakt samma sätt. Vad är chansen för det? Vi fick ringa brandkåren igen, de kom ut och klippte upp ännu ett lås. Denna gång på rätt cykel. Vi funderade ett tag om vi skulle klippa upp alla cyklar för att vara på den säkra sidan. Men det kanske inte hade uppskattats. Resten av dagen är fortfarande lite diffus, vi bestämde oss nämligen efter detta att beställa in en massa drinkar för att våga ta färjan tillbaka och lämna in två stycken uppklippta lås.

Inga kommentarer: