onsdag 17 december 2008

Vad fan glor ni på, det är stängt!

En liten sammanfattning av helgen med Babbel.

Det började bra, vi satt på tåget till Köpenhamn, lite senare än beräknat men ändå. Givetvis som alltid när man har betalat så finns det ingen konduktör som gör en biljettkontroll.

När vi kom fram till Köpenhamn var det för övrigt svinkallt så vi sprang in på närmsta restaurang/pub för att äta och dricka lite gott. När vi satt och glupskade i oss maten kom det fram en kille som lutade sig över Babbel, han grabbar tag i Babbels vitlöksbröd och river bort en bit för att sedan stoppa den i munnen.

Vi sitter som två stycken stora frågetecken och iakttar killen när han sitter på huk vid vårt bord och tuggar. Killen börjar sedan vifta lite för att indikera att han är intresserad av Babbels öl. Förmodligen behöver han något för att skölja ner brödbiten med. Babbel blir mäkta irriterad och tar resten av vitlöksbrödet och prega in det i killens mun och ber han dra. Vi kastar i oss resten av maten och beställer in fler öl, här måste man tydligen vara snabb och äta upp innan nån kommer och pilla på maten.

Efter ett tag när vi har ätit färdigt och sitter och snackar skit om puckot som pillar på andras mat, kommer killen tillbaka och med sig har han två stycken kompanjoner. De börjar fiffla med de två lediga stolarna vid vårt bord för att sedan snabbt försvinna igen.

Innan vi ens har hunnit diskutera vad det nu var de höll på med, så hinner de komma tillbaka och slår sig ner. Jaha, nu skall de utföra en armbrytning vid vårt bord. Jag försöker säga till dem att de stör och att de kan gå och sätta sig någon annanstans.

Killen med vitlöksbrödet hasplar ut sig två meningar på danska. Jag förstod absolut ingenting av vad han sa, så jag försökte förklara för honom på engelska att han kan ta sina kompisar och dra. Han totalvägrar givetvis, som tur var uppmärksammade servitrisen detta spektakel och ber dem sätta sig någon annanstans.

När servitrisen ändå är vid vårt bord passar vi på att beställa in lite fler öl.
Nu kommer det fram en tjej och undrar om det är OK att sätta sig vid vårt bord, vi tittar oss omkring, det är ju fullt med lediga bord, men ger henne ändå klartecken att slå sig ner. Hon kanske lyckas hålla borta vitlöksbrödkillen. Hon springer iväg och kommer tillbaka med två stycken tjejer till, de ser för övrigt ut som de precis har avslutat ett skift på en mindre glamorös strippklubb eller liknande.

[Babbel] - Va fan är detta, jag lockar till mig knäppa killar och du lockar till dig märkliga brudar.
[Jösses] - Haha, ja detta är helt sjukt, sånt här händer aldrig hemma.

Kvällen fortsätter sedan inne på en nattklubb där mer öl beställdes in och ännu fler märkliga möten med viftande pratglada danskar förekom.

Framåt småtimmarna när vi åter befinner oss på svensk mark skuttar vi förbi en Sibylla. Babbel känner sig lite hungrig. Vi står vid luckan och försökte fånga Sibyllabrudens uppmärksamhet. Hon kommer fram till luckan och ser väldans irriterad ut.

[Sibyllabruden] - Va fan glor ni på, det är stängt!

Hon håller provocerande upp en skylt där det mycket riktigt står STÄNGT.

Vi skuttar vidare hemåt och försöker komma på något passande öknamn till den mindre trevliga Sibyllabruden. Vi totalt misslyckades, det bästa vi kunde komma på var fjant.

Inga kommentarer: