torsdag 12 mars 2009

Nollfyror eller nollor?

Jaha, nu var det på tapeten igen om att Skåne vill ha ensamrätt på 04 som riktnummer. Imorgon har Regionala tillväxtnämnden möte om detta. Att de inte har förstått att man kan rent praktiskt välja vilket riktnummer man vill när man har IP-telefoni och det är inte heller tekniskt omöjligt att göra det vid fasttelefoni. Jag vet dock inte hur Telia förbehåller sig till detta, de vill förstås inte att det skall bli rena vilda västern om riktnummerna i Sverige. Helt plötsligt har alla 08, vilket iofs skulle vara väldans humoristiskt.

Men jag kan inte låta bli att undrar hur diskussionen om detta menlösa försiggår.

I ett konferensrum hos Regionala tillväxtnämnden i Skåne.

ordförande - Nu visar det sig att vi har ett par miljoner kvar i budgeten. Jag tycker det är dags att vi tar upp den här frågan om ensamrätten på 04 som riktnummer i Skåne igen. Istället för 040, 046, 044 osv så flyttar vi enkelt bindestrecket så det blir 04 istället, sen tvingar vi Småland, Blekinge, Öland, Gotland och Halland att byta riktnummer. Skåningarna kommer att bli kända för nollfyror - precis som stockholmarna är nollåttor.
Vad tycker ni om det? Det kan ju vara värt några miljoner att utreda och lägga pengar på.

Ilmar Reepalu- Varför ska vi nöja oss med 04? vi flyttar bindestrecket ett snäpp till så blir skåningarna nollorna!!!

Ordförande lutar sig mot sekreteraren. - Vem fan bjuder in Reepalu på mötena hela tiden? Notera i protokollet att han skall strykas från mailinglistan!

På Kommunikationsmyndigheten PTS.

Rut - Jaha, nu har de där skåningarna skickat in ett förslag igen om att de vill ha ensamrätt på 04 som riktnummer. Haha

Siw - Nä, har de? Vad kul hahaha. Att de inte ger upp!



5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skulle alla vilja ha 08? Vi stackars stockholmare blir ju alltid mobbade av övriga Sverige och kallade för dryga nollåttor. Då lär väl ingen ute i landet vilja ha det riktnumret frivilligt? =)

Jösses sa...

Du kan ju bli en dryg nollfyra istället :)

Siquidem sa...

Kan man få 007? Det vill jag ha!

Jösses sa...

Tja varför inte, själv har jag 666 ;)

Siquidem sa...

Haha, fenomenalt :)