tisdag 26 maj 2009

Dag 1

Dag 1:
Det bär av till flygplatsen och ett tio timmars flyg inväntar. Vi blir alla godkända för vår flygplansklädsel, men givetvis var det inte det man skulle ha oroat sig för. Tjejen i checkin börja tjabba om mitt och Babbels svenska pass. Tilltalsnamnet står inte först, då man i Sverige på den tiden jag föddes folkbokfördes man i bokstavsordning. Vilket kan bli att det första namnet i passet inte är tilltalsnamnet och därav inte matchar namnet på biljetten. Vi blir tvungna att gå till en servicedisk för att reda ut detta. Och vi som var så nära att få checka in våra väskor.

Medan vi har fått ägna en halvtimme i kön kommer det fram en annan dam från flygbolaget för att hjälpa oss. Vi förklarar vårt dilemma och hon börjar dividera om att det här är old news och att den kontrollen skall man inte bryr sig om längre, bara namnet finns någonstans där på passet, vilket det gör. Pang boom, hon fixar så vi kan checka in vår väskor och är på väg till security sisådär en timme senare än när vi gjorde entré på flygplatsen överhuvudtaget.

Security gick smärtfritt, inte som på Kastrup där man alltid blir kroppsvisiterad av någon anledning, och nu har de dessutom införskaffat en låda som man skall stå på så att de kommer åt riktigt bra. Man känner sig verkligen som ett fån när man står där.

Tio timmar flygning senare med filmer som Lesbian Vampire Killers och Twilight landar vi i San Francisco. Vi checkar in till ett nytt flyg vidare till Las Vegas, inga problem med passen den här gången. Efter landningen stöter vi på vårt andra problem. Babbels väska blev inte lastad på planet utan är kvar i San Francisco. Vi surar, jag och Babbel bestämmer oss för att stanna uppe för att delvis knäcka jet lagen och invänta Babbels väska när den behagar att komma.

Vi går alla ut och äter på hotellet. De andra tre (Tripp, Trapp och Trull) sitter nästan och somnar vid bordet och bestämmer sig sedan för att gå och lägga sig. Jag och Babbel fortsätter vår uppesittarkväll på hotell New York New York, där träffar vi några trevliga amerikanerna som har svårt att skilja på Sverige och Schweiz. Sverige har isbjörnar och Schweiz har armékniven, hur svårt kan det vara? Klockan blir sent och vi beslutar oss för att gå tillbaka till hotellet för att se om väskan har anlänt. Vilket den tydligen hade gjort för 4 timmar sen. Vi går och lägger oss utmattad kl 04.

Inga kommentarer: