måndag 26 januari 2009

Dessa trender

I helgen var Babbel med kusin Prillan och hälsade på.
Vi begav oss till Debaser, en klubb som inte ligger särskilt högt på min lista, då de fåtal gånger jag har varit där har det varit två tjejer i DJ-båset och spelat blipblop musik. Men skam den som ger sig tänkte jag, så vi drog dit ändå.
Ingen blipblop musik denna gången, men Babbel tyckte det var för mycket "studs studs" musik, men det kan man leva med, det går ju åtminstone att dansa till om man nu känner för det.

Prillan som bor i Göteborg började påpeka klädseln inne på klubben, vilket jag inte direkt hade tänkt på, men han kom med en del vettiga argument som jag tänkte dra här i bloggen.
Det som verkar vara "inne" just nu i Malmö, är glasögon, kofta, byxdress (den overall liknande varianten), slips och klänning med ett extremt fult mönster på.

Glasögonen är av varianten som mor kunde haft på sig år 1967, vad är det för optiker som säljer dessa gigantiska bruna plastbågar? Är de ens funktionsdugliga eller folk har dem bara för att de tycker det är fräckt? Vilket isåfall är väldans tragiskt.

Kofta och slips, ännu något som 60-talister hade förkärlek till, men nu är ju större delen av Debaser klientelen födda sent 80-tal, så skrota slips och kofta och raka bort de där ynkliga fjunen på överläppen.

Byxdress, säljer man verkligen detta fenomen ute i affären eller har någon rotat fram den ur Pandoras box? Och dessa klänningar med mönster från mormors tapet från årtal 58, är det fulast klänning får flest ligg?

Fick den här bilden från Babbel idag, hon befarar att modetrenden nu håller på att sprida sig utanför Malmös gränser. Usch då.

Inga kommentarer: